Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Spondiloza

Logheaza-teTratamentul medicamentos in spondiloza
Tratamentul medicametos in cazul spondilozei este simptomatic, urmarindu-se combaterea durerii, a inflamatiei periradiculare, a contracturii musculare si la nevoie, sedarea pacientilor. Medicamentele nu vindeca spondiloza, insa imbunatatesc calitatea vietii bolnavilor. Pentru rezultate mai bune si de durata mai lunga, tratamentul medicametos se poate asocia cu alte forme de tratament: kinetoterapie, fizioterapie, masaj. Atentie! Luati medicamentele doar la indicatia medicului.

1. Antialgice
Sunt medicamente ce se utilizeaza pentru calmarea durerilor. Antialgicele se gasesc sub forma de calmante simple: aspirina, paracetamol sau analgezice opioide (narcotice): morfina, metadona. Cele din urma se folosesc pentru dureri severe care nu raspund la calmante simple sau AINS (antiinflamatoare non-steroidiene). Se elibereaza de la farmacii doar pe baza prescriptiei medicale si pot determina toleranta si dependenta.

2. Antiinflamatoare
Antiinflamatoarele sunt de 2 categorii: non-steroidiene si steroidiene. Reduc inflamatia de la nivelul articulatiilor intervertebrale si calmeza durerea.
AINS (antiinflamatoarele non-steroidiene) sunt reprezentate de: Ibuprofen, Indometacin, Diclofenac, Piroxicam, Naproxen, etc. Se administreaza oral, sub forma de comprimate sau capsule, sub forma de supozitoare sau intramuscular. Irita mucoasa gastrica astfel ca medicul le poate prescrie asociate cu protectoare gastrice: Ranitidina, Zantac.
Antiinflamatoarele steroidiene sau glucocorticoizii se aplica in infiltratii paravertebrale sub forma de hidrocortizon acetat, betametazon sau se pot administra oral sub forma de comprimate. Antiinflamatoarele steroidiene trebuie administrate cu prudenta, deoarece au o serie de efecte secundare daca se administreaza timp indelungat: crestere in greutate, atrofia pielii, cataracta, cresterea tensiunii arteriale, insomnii, osteoporoza.


3. Miorelaxante
Sunt reprezentata de: Clorzoxazon, Mydocalm, Myolastan. Relaxeaza musculatura contractata, reducand astfel si durerea.

4. Terapia sedativa
Este necesara in unele cazuri. Se administreaza tranchilizante, barbiturice sau narcoleptice. Durerea cronica poate duce la depresie, astfel ca uneori esete necesara administrarea medicamentelor antidepresive: antidepresive triciclice, inhibitori selectivi de serotonina (SSRI). Daca depresia este inlaturata, durerea devine mai suportabila. Antidepresivele triciclice pot avea efecte secundare: somnoloenta, uscarea gurii, incetosarea vederii, ameteli, cresteri in greutate. SSRI sunt medicamente mai noi, la fel de eficiente, dar au mai putine efecte secundare.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează