Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Spondiloza

Logheaza-teSpondiloza lombara
Spondiloza lombara reprezinta aparitia de osteofite la nivelul vertebrelor lombare. Osteofitele sunt mici excrescente osoase localizate mai ales pe fata anterioara si pe fetele laterale ale corpurilor vertebrale. Pe radiografii se pot observa bine aceste osteofite. Osteofitele sunt prezente la multe persoane care au spondiloza lombara, dar sunt asimptomatice. Astfel ca osteofitele nu sunt principala cauza a durerilor de spate in cadrul acestei boli. Spondiloza lombara nu produce simptome de obicei, acestea aparand in urma complicatiilor. Printre complicatii se numara compresia nervoasa prin osteofitele situate in partea postarioara a corpului vertebral. Pentru ca durerea sa apara este necesara reducerea diametrului gaurii intervertebrale cu 30%. Daca osteofitul se gaseste in canalul vertebral poate comprima maduva spinarii la acel nivel, dand simptomatologia caracteristica. Spondiloza este un proces degenerativ. Afecteaza in special coloana lombara la persoanele peste 40 de ani, iar procesul degenerativ progreseaza o data cu inaintarea in varsta.

Simptomele spondilozei lombare
Simptomele spondilozei lombare sunt reprezentate de durerea lombara si redoarea matinala. Coloana lombara este supusa unui stres mare, ea suportand cea mai mare parte a greutatii corporale. Astfel, uzura discurilor intervertebrale de la acest nivel este un factor cauzator al spondilozei, iar durerea lombara insoteste de cele mai multe ori activitatea fizica. Chiar si pozitia de sezut sau stat in picioare pentru o perioada mai lunga de timp poate determina durere la nivel lombar in cazul persoanelor afectate de spondiloza. Comprimarea nervilor, ca si complicatie a spondilozei, da simptomatologia caracteristica: durere, parestezii, slabiciune la nivelul membrelor inferioare si a feselor. O alta complicatie a spondilozei o reprezinta instabilitatea coloanei lombare datorate alterarilor morfologice si functionale ale vertebrelor si discurilor intervertebrale. Vertebrele nu mai sunt aliniate normal, aluneca una peste cealalta, proces numit spondilolistoza. Spondilolistoza determina deformari ale coloanei, dureri, parestezii.

Tratamentul spondilozei lombare
Tratamentul spondilozei lombare poate fi medicamentos, non-medicamentos sau chirurgical. Terapia potrivita va fi aleasa in functie simptomatologia bolnavului, de gradul de evolutie al bolii si de alti factori care pot interfera cu tratamentul ales. De multe ori, tratamentele pot fi combinate; de exemplu: tratament medicamentos asociat cu kinetoterapie, etc. Tratamentul medicamentos presupune administrarea de antialgice, antiinflamatoare, miorelaxante, antidepresive (daca este nevoie) sau chiar infiltratii cu steroizi.

Tratamentul non-medicamentos este reprezentat de: kinetoterapie, fizioterapie, masaj. Pacientii care sufera de durere cronica, persistenta si suparatoare pot sa-si achizitioneze diverse suporturi lombare (de exemplu: cele pentru masina). Acestea sunt benefice deoarece limiteaza miscarile coloanei, stabilizeaza si corecteaza deformarile coloanei. In cadrul kinetoterapiei se pot face si tractiuni lombare, pentru a creste distanta dintre vertebre, cu efect de calmare a durerii.

Tratamentul chirurgical se practica atunci cand un nerv este incarcerat, determinand parestezii si dureri mari si persistente.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează